Kemaskini Permohonan UPU Online dan Permohonan Baru Sesi Akademik 2023/2024 Lepasan SPM 2022


Cara Kemaskini Permohonan UPU 2021/2022 Online Lepasan SPM 2020 (Fasa Pengemaskinian) |Update Borang Maklumat UPUOnline SPM, STPM, Matrikulasi #Login dan Daftar UPUOnline #Permohonan UPU Online Dibuka Semula Bermula 15 Jun hingga 21 Jun 2021

Untuk makluman para pelajar Lepasan SPM, Result SPM 2020 telah diumumkan pada 10 Jun 2021(Khamis) yang lalu – Tahniah!! di Ucapkan kepada semua.

Borang Permohonan UPU Online Fasa 2 hanya boleh dibuat pengemaskinian 5 hari selepas keputusan SPM diumumkan iaitu pada 15 Jun 2021 seperti yang terpapar di dalam tarikh-tarikh penting kemasukan pelajar ke UA/IPTA Sesi Akademik 2021/2022.

Taklimat Panduan KEMASKINI BORANG PERMOHONAN UPU ONLINE 

Oleh Pegawai UPU, KPT akan diadakan pada :

15 JUN 2021, Jam 1.00 – 2.00 Petang

_______________

Boleh Viralkan dan SHARE!! tentang perkara ini. supaya lebih ramai pelajar yang dapat mendengar dengan lebih jelas tentang taklimat PANDUAN KEMASKINI BORANG PERMOHONAN UPU ONLINE. HARAP MAKLUM


1. Cara Login UPU Online Untuk Pengemaskinian dan Permohonan Baharu UPUOnline

Pemohon boleh buat pengemaskinian menerusi laman sesawang UPU berikut :-

Klik Sini Untuk Login => https://online.mohe.gov.my/UPUOnline/


2. Kemudian, klik pada bahagian ‘Permohonan Kemasukan‘.

3. Log masuk seperti biasa.

4. Calon boleh mengemaskini pada ruangan yang dikehendaki seperti maklumat diri dan akademik dan ikut arahan seterusnya.

5. Setelah selesai pengemaskinian, klik pada butang ‘SAH‘ dan ‘HANTAR‘.

Rujuk Info Tambahan : Cara Pengiraan Merit UPU Kemasukan ke UA/IPTA Lepasan SPM

Nota :

i. Sekiranya pemohon lupa kata laluan yang diisi ketika mengemukakan permohonan untuk tujuan kemaskini UPU.

ii. Pemohon boleh dapatkan semula Kata Laluan anda dengan klik pada pautan ‘Lupa Kata Laluan’. Password tersebut akan dihantar ke email yang telah didaftarkan.

Apakah Definisi Fasa Pengemaskinian UPUOnline?

Pemohon kategori SPM, STPM dan STAM boleh mengemaskini pilihan program pengajian berdasarkan keputusan sebenar dna keputusan penuh bagi pemohon kategori Matrikulasi / Asasi.

Pemohon bagi kategori SPM, STPM, Matrikulasi, Asasi dan STAM boleh mengemas kini semua pilihan program pengajian yang telah dipanggil temu duga. Pada Fasa Pengemaskinian ini, tiada lagi pilihan program pengajian bertemuduga.

Pemohon bagi kategori Diploma / Setaraf, hanya boleh mengemas kini keputusan dan memuat naik dokumen sahaja tanpa kemaskini pilihan program pengajian.

Login UPUOnline Disini [ Dibuka pada 15 JUN 2021 ]

Dikongsikan Pengkongsian oleh Alis Ikhmal melalui Youtube Cara Pengemaskinian Permohonan UPU Online yang tahun 2020. Note : Mungkin pada tahun ini ada perbezaan dari segi pengemaskinian. Namun, moga ini dapat memberi gambaran awal kepada anda.

#Lepasan SPM #Lepasan STPM #Lepasan Matrikulasi #Lepasan Politeknik #Lepasan Diploma

Info Penting lain :

Advertisement
(Visited 33,825 times, 1 visits today)